Dagverzorgingscentrum

Het doel van ons dagverzorgingscentrum (DVC) is het sociaal isolement van alleenwonende bejaarden op te vangen en mantelzorgers wat meer ademruimte te geven. Het DVC is dan ook één van de pijlers in de thuiszorg om zorgbehoevende bejaarden zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

Er is dagopvang voorzien tijdens weekdagen van 8.30u tot 16.30u voor 20 personen.  Naast activiteiten en aangepaste zorg worden ook vervoer, warme maaltijden, badmomenten, kapper en pedicure aangeboden.

Na de welkomstkoffie en een licht ontbijtje start de voormiddagactiviteit. 's Middags voorzien we soep, een warme maaltijd en een lekker dessertje. Even rusten en de volgende activiteit dient zich aan. Wie wil kan tegen een kleine vergoeding een vooraf klaargemaakte broodmaaltijd meenemen.

De dagprijs bedraagt (per 01/01/2020) 21,00 voor een volledige dag en 15,00 voor een halve dag.  Hier zit het warm middagmaal inbegrepen.

Deelnemers aan het dagverzorgingscentrum kunnen beroep doen op aangepast vervoer voor het vervoer van en naar het DVC.  Hier bedraagt de kostprijs 7,00 per dag (heen en/of terug).

Afhankelijk van mutualiteit en zorgbehoevenheidsgraad wordt er een tussenkomst voorzien in de kosten voor dagopvang.

Meer info over het DVC of inschrijvingen via dvc@seniorencentrum-olv.be of
via sociale dienst op 03/899 05 01.